Ungahems uppdrag är att ta fram 1 000 lägenheter till personer mellan 18 och 29 år fram till 2010. Det är kommunstyrelsen i Göteborg som har beslutat att satsa på bostäder för unga icke-studerande personer i Göteborg.

Det har byggts många studentlägenheter de senaste åren och nu vill både kommunägda och privata bostadsbolag satsa på personer som inte studerar på högskola eller universitet. För att klara uppgiften så snabbt som möjligt så tar vi fram fram lägenheter ur det befintliga beståndet.

Vi erbjuder förstahandskontrakt som ger möjligheten att kunna byta bostad den dag då boendebehovet förändras. Och, givetvis, innebär det att du kan bo kvar då du fyller 30 år eller kanske börjar studera på högskolan. Vår regel är att du inte får studera på just högskola när du söker en lägenhet via oss. Är du i den situationen finns det särskilda studentlägenheter att söka. Om du redan har ett förstahandskontrakt så kan vi tyvärr inte hjälpa till.

Ungahem ingår i Förvaltnings AB Framtiden helägt av Göteborgs Stad.

Vi hoppas att du ska uppskatta Ungahem-satsningen som ska göra det lättare för unga att hitta bostad. Och bidra till att Göteborg blir en ännu attraktivare stad att leva och bo i.