Även om det är ett av de minsta rumen i ett hus är badrummet ett mycket arbetsintensivt område att renovera. Man kommer att ta itu med VVS, el, kakel, skåp och kanske några radiatorer till uppvärmningen för handdukar och golvvärme.

Det enda sättet ett badrumsprojekt blir gjort är steg för steg, en uppgift i taget. Det är ett mindre effektivt rum att renovera än andra i huset eftersom det är så hårt. Det finns mindre stordriftsfördelar och timing kan bli kritisk. Du vill inte vara med om dagar där rörmokaren lämnar och elektrikern inte dyker upp.

Och du vill inte låta veckor gå med ett badrumsprojekt som pausas för att du väntar på material. Börja inte riva ut det gamla badrummet förrän badkar, kakel, bänkskivor och allt ditt material finns till hands. Och markera allt när det anländer. Till exempel om du specialbeställt kakel från Italien så se till att öppna lådan och eventuellt upptäcka att de flesta av plattorna var trasiga. För att inte nämna att transporten var flera veckor sena och uppehöll hela projektet. Som med alla renoveringsprojekt är timing allt och timing är ofta en del av det projekt du inte kan kontrollera. Det bästa är att helt enkelt vara beredd och att arbeta med en badrumsdesigner som kan leda dig genom ombyggnadsprocessen så effektivt som möjligt.

Som sagt du bör inte vill anställa vem som helst för att renovera ditt badrum. Vill du ha en erfaren hantverkare med rätt referenser och ett gott rykte med en tilltalande portfölj av färdiga projekt och referenser som överensstämmer om att det professionella uppfylls eller överträffat förväntningarna. Denna hantverkare måste också ha rätt licensiering, våtrumsbehörighet, försäkrings och ha massor av idéer.